Microsoft is een stille speler geweest wanneer het op VR aan komt. Tot een paar maanden geleden wist nog niemand dat ze zelfs interesse hadden in VR. Waarom leek Microsoft geen interesse te hebben in VR was een vraag die ik mezelf ook al had gesteld. Het bedrijf is uiteindelijk een grote speler in de gaming industrie en dat is net waar VR populairste is.

In augustus maakte Microsoft bekend dat ze de Creators Update zouden uitbrengen in 2017. De Creators Update zal verschillende 3D functionaliteiten bezitten. Dat leek in het begin niet veel steek te houden, maar nu is het wel duidelijk waarom ze die update gaan doorvoeren. Tevens hebben ze gezegd dat andere bedrijven zoals HP, Lenovo, Dell, Asus en Acer allemaal gaan werken aan hun eigen VR headset. Dit is volgens mij zeer goed nieuws want dat betekend meer competitie, meer vooruitgang en hopelijk spreekt het een groter publiek aan.

Voordelen:
Prijs:
Deze headset is goedkoper dan zijn tegenstanders
• Microsoft VR: 299 EUR
• PS VR: 399 EUR
• Oculus Rift: 599 EUR
• HTC Vive: 799 EUR

Minder complexiteit:
Andere VR headsets hebben steeds 3 sensoren die rotatie kunnen detecteren, maar Microsoft beweert daar een oplossing voor te hebben. De sensoren zijn in de headset ingebouwd waardoor de opzet een stuk makkelijker word. Het zorgt er ook voor dat het in elke kamer kan gebruikt worden. De sensoren in de andere headsets zorgen ervoor dat je een bepaalde ruimte moet beschikbaar hebben en hiermee maakt Microsoft dus komaf.

Er is uiteindelijk nog weinig geweten over de eigenlijke specificaties van het toestel. De plannen van Microsoft zijn ook nog niet duidelijk uitgelegd dus het kan nog alle kanten op. Het is wel duidelijk dat ze wel degelijk een plan hadden ondanks de stilte. Als het goed uitgevoerd word zou Microsoft wel eens de grootste speler worden in de VR markt.

Auteur: Kenneth Timmermans

Bronnen:

Microsoft gets serious about VR with standalone headsets starting at $299

http://arstechnica.com/information-technology/2016/10/will-the-vr-revolution-be-ushered-in-by-microsoft-of-all-companies/