google_msn_yahoo-fish-cartoon
Bron foto // Daryl Cagle

We kennen ze allebei, de zoekmachines van tegenwoordig, de ene gemaakt door Google de andere door Microsoft. Google en Bing! Google op nummer 1 als meest gebruikte zoekmachine. Bing eindigt op nummer 17. Maar welke is nu eigenlijk de echte betere?

Eerste indruk?

Als we beide website vergelijken op basis van het trekken van de aandacht van de gebruiker, vind ik dat Google de betere is. Google is heel clean, de zoekbalk springt meteen in het oog. In tegenstelling tot Bing, die er heel druk uitziet. Hierdoor vind ik dat Google ook meer uitnodigt om iets op te zoeken.

 

Call to action

Op de website van Google is er op het eerste zicht ook niets meer dan een zoekbalk, als je iets wil opzoeken weet je meteen waar je moet zijn. Google nodigt meteen uit om iets op te zoeken. Als we naar Bing gaan kijken zie je de zoekbalk maar je zal ook snel de verscheidene opties bovenaan zien waardoor je afgeleidt wordt van je intentie om iets op te zoeken, dit kan ervoor zorgen dat je de website verlaat.

 

Zoekresultaten

Betreft de zoekresultaten heb ik het aantal zoekresultaten van het meest opgezochte woord, meme, vergeleken. Bij Bing kwamen we uit op 17 300 000 resultaten, maar bij Google kregen we maar liefst 1.080.000.000 resultaten!

Opzoeken maar!

Als we op Google iets opzoeken krijgen we vaak de definitie al meteen als eerste zoekresultaat te zien. Bij Bing gebeurd dit niet, maar, als je Bing gebruikt, zal Microsoft je hiervoor belonen. Je krijgt per twee opgezochte termen één credit, je kan tot 15 credits verdienen op één dag en vanaf een bepaald aantal credits, word je beloond. Je kan dan iets kopen met korting of gratis krijgen afhankelijk van wat je wil.

 

Winnaar?

Wie wint tussen beide mag je zelf bepalen, wil je snel je informatie zou ik voor Google gaan, wil je beloond worden? Kies dan voor Bing!

 

Auteur: Niels Wouters