screen-shot-2016-10-28-at-205722png

Gisteren heeft Elon Musk, de grootste aandeelhouder van SolarCity en ook CEO van Tesla, een nieuwe manier van energie ten toon gesteld voor het huis van de toekomst. De zonnepanelen die wij nu kennen zitten verwerkt in elke dakpan. 

Tesla

“Powerwall 2” is een grote accu gemaakt door Tesla die hangt aan de muur. De tweede versie biedt een betere accucapaciteit aan. Het is de bedoeling om via de dakpannen, gemaakt en geïnstalleerd door SolarCity, de energie op te slaan in de Powerwall. Deze energie kan op zich verder gebruikt worden door bijvoorbeeld elektrische auto’s op te laden zoals de Tesla Model S maar is uiteraard ook bedoelt voor het hele huis.

Elon-Musk-explaining-the-Tesla-Powerwall-2-at-Los-Angeles-28th-October-2016.png

Glass Tile

De zonnedakpannen zijn gemaakt van glas omdat het langere levensduur heeft dan een gewone dakpan. Ze hebben een stevige structuur zodat ze nauwelijks kunnen breken. Zoals te zien is in de helemaal rechtse GIF hieronder, is zo’n dakpan nauwelijks breekbaar met een gewicht.

glass-tile-testgif.gif

Om niet op te vallen met vlakke glanzende dakpannen hebben ze ervoor gezorgd dat deze uit een keuze van 4 ruwe structuren zullen voorkomen. Iedere dakpan is bewerkt zodat als je kijkt, uit een hoek vanonder de tegel, je de zonnecellen niet kunt zien. Zo kan niemand vanuit de straat zien of dat de dakpannen zonnecellen hebben. Als je uit een andere hoek vanboven kijkt op die tegel dan zie je pas de zonnecellen.

tesla-solar-roof-glass-tile-options-750x237

Conclusie

Mijn inzicht hierover is dat vele mensen het interessanter zullen vinden om hiervoor te kiezen. Tesla en SolarCity beloven om het prijskaartje iets lager te zetten dan een gewone installatie van de originele zonnepanelen. Dit is ook belangrijk nieuws voor mij want wij hebben ook belang bij groene energie naarmate alle apparaten waarop we dagelijks werken energie nodig hebben. Dit zeker voor in de toekomst. Dit onderwerp maakt ook deel uit van een nieuw en mooi design van een huis die niet langer meer originele zonnepanelen nodig heeft die uitsteken. Als je meer wilt weten, bekijk de opgeslagen livestream van Tesla hieronder.

Auteur: Markian Vroublevsky

Bron: