Streaming is onlangs een echte hype geworden. Vele mensen streamen hedendaags van alles: social eating, debates over games of zelf gewoon politieke zaken enz… Sommige grote streamers ontwikkelen vervolgens op dit basis, hun eigen websites met leuke features.

inlog

Ik zal het vandaag hebben over een franstalige streamer die zijn website gelinkt heeft aan Twitch! Zich aanmelden op zijn website is zeer makkelijk, als u al een twitch account bezit, kunt u op basis van 1 klik u meteen aanmelden en op basis van u account kunt u veel interessante features van zijn website gebruiken!

inlog2

Als u de afbeelding goed bekijkt ziet u dat ik mij door gewoon 1 knop de klikken heb kunnen aanmelden aan de website, de database van dit website gaat opzoeken naar Twitch als ik al aangemeld ben en gaat zich vervolgens zonder iets te vragen, meteen allerlei zaken linken aan mijn twitch account. U kunt bijvoorbeeld opmerken dat ik lvl 45 ben op de website, dit komt niet van de database van twitch maar namelijk van de database van de huidige website. De website gaat namelijk meten hoeveel tijd ik op de website ben gebleven wanneer de stream van de streamer aanstaat en gaat op dit basis mijn account “levels” geven. Dit is heeft alleen maar een ludieke doel maar spoort mensen op een slimme manier aan om zijn stream te bekijken en de website verder wat te bezoeken. Verder op de website zijn er spelletjes beschikbaar om levels sneller te krijgen.domingo-site3

Waarom is dit interessant?

Zich aanmelden op dit website heeft niet alleen maar als doel om herkenbaar te worden. Maar heeft als particulariteit dat de gebruiken ook meer plezier neemt om op een website te blijven of om op deze terug te komen later. Dit is volgens mij een interessant marketingstechniek waarop men zich later kan verdiepen!

Als u de website zelf wenst te bezoeken klik hier ! (beeldmateriaal komt van de website zelf)

Auteur: Sebastien Bacs