Wat is iLuun Air?

ILuun Air geeft jou de mogelijkheid om data draadloos op te slaan, delen of zelfs streamen tussen je smartphone, tablet of computer en dit zonder kabel, internet of adapter. Op de USB-stick kan je tot 256GB opslaan, zo hoef je geen zorgen meer te maken over de opslagcapaciteit van uw mobiele apparaat.

user-6

Hoe werkt het?

ILuun Air maakt gebruik van WiFi om data te versturen. Let op hierbij bedoel ik niet dat iLuun Air een internet connectie nodig heeft. ILuun Air beschikt over een ingebouwde draadloze adapter dat gegevens vertaalt in radiosignalen en deze verstuurd. Het fungeert als een rooter. Door het uitzenden van zijn eigen wifi-netwerk kunnen er zes mensen tegelijkertijd verbinden. Met andere woorden kan je met 6 mensen tegelijk foto’s, video’s,.. streamen naar je mobiele apparaten, let wel op bij het streamen van HD films kan je tot maximum 3 verschillende apparaten. ILuun Air is ook compatibel met Apple en Android apparaten.

setup-steps

 

Backup

Je kan niet alleen bestanden bekijken maar je kan ze ook uploaden. Je hoeft dus niet meer te betalen voor opslagruimte op het internet, of schrik hebben dat je online opgeslagen data gehackt wordt.

Beveiliging

ILuun Air is zeer veilig doordat het niet verbonden is met het internet. Eveneens zorgt het voor een extra beveiliging door alle bestanden te encrypteren. Tot slot kan je ook kiezen om een wachtwoord op je netwerk te plaatsen.

Mijn mening

Iluun Air is volgens mijn mening een goede en handige uitvinding, dit omdat het de mogelijkheid geeft om jouw bestanden te kunnen opvragen waar je ook bent. Dit met elk mobiel apparaat zonder gebruik te hoeven maken van het internet. Eveneens biedt dit de mogelijkheid aan apparaten zonder USB toegang.

Hieronder nog een video met uitleg over het product.

 

Bron: https://www.kickstarter.com/projects/791937129/iluun-the-first-wireless-usb30-flash-drive-for-sma

Auteur: Michiel Moens