ezgif-com-video-to-gif

Heb je, buiten je herexamens, nog niets gepland deze zomer ? Dan heb ik voor jou de ideale vakantie! Een roadtrip van 1600 kilometer, 22 meren, 5 Alpenpassen,
12 UNESCO-werelderfgoederen en tal van bezienswaardigheden pal door Zwitserland.

Website

Met behulp van één van de beste websites die ik tot nog toe gezien heb, kan je jouw ideale tour uitstippelen. Kies gewoon in welke stad je wilt starten en de pret kan beginnen! Deze website is grafisch zo sterk, dat een route uitstippelen opeens een enorm plezier wordt. Zo beleef je de tour al eens virtueel door middel van een interactieve kaart. Deze kaart toont je perfect waar er wat te doen of te bezichtigen valt. Vind je iets leuk ? Dan duid je het gewoon aan en wordt dit opgeslagen zodat je later een overzichtelijke document kan afdrukken.
Jammer genoeg is de website niet zo mobiel vriendelijk. Ook heb ik ervaren dat het niet zo goed de keuzes bijhoudt wanneer je de site verlaat. Dit zou op zen minst gezegd mogen worden zodat je niet alles dubbel moet doen.
Als laatste minpunt vind ik ook dat er wat meer prijzen zouden mogen opstaan. Dat zou de site compleet maken.

Budget

Op vakantie gaan is jammer genoeg niet gratis en ook deze vakantie kan je aardig wat centen kosten. De kostprijs hangt natuurlijk af van al de activiteiten die je al dan niet plant. Zo zijn de liften naar de uitkijkplatformen vrij duur, maar een must-see. Ook hotels en parkings zijn er veel duurder in vergelijking met België. Om het kostenplaatje te dekken kun je overnachten op verschillende campings.

resized_650x365_477222

Tips

Overweeg je deze prachtige roadtrip ? Dan heb ik nog een aantal tips voor je.
De beste periode is van april tot oktober. Buiten deze maanden kunnen sommige plekken onbereikbaar zijn door hevige sneeuwval.
Neem ook voldoende tijd om de hele tour af te leggen. Er wordt aangeraden minstens 7dagen vrij te maken, maar dan moet je zeker 5uur per dag rijden.
Een laatste tip is om de hele tour in wijzerzin afteleggen omwille van het éénrichtingsverkeer en de snelwegafritten.

Bezoek zeker eens http://grandtour.myswitzerland.com

bron:http://grandtour.myswitzerland.com
http://www.myswitzerland.com/en-be/home.html

Auteur: Senne Devillé