Nu de Playstation VR 2 weken uit is en heel wat mensen hem getest hebben, kunnen we de vraag waarmee elke gamer zat beantwoorden: Is de VR droom werkelijkheid geworden? Kunnen we de echte wereld achter ons laten en eindelijk volledig in ons gamepersonage kruipen?

Nee. Dit is zeker nog niet het geval, het systeem is allesbehalve perfect. De Announce trailer van Sony zag er veel belovend uit. Een man die letterlijk in de games gezogen was en het gamepersonage zelf was, alles was levens echt tot op een eng niveau. Maar de werkelijkheid stel wel wat teleur.

Net zoals bij zijn voorgangers kampt de Playstation VR ook met de welbekende resolutieproblemen. Het is eind 2016 en de hoge resolutieschermen zijn allang geen onbekend fenomeen meer. Elke nieuwe console kan betere en betere graphics aan en hieraan zijn we gewend geraakt. De Playstation VR beschikt echter maar over 1080p beeldscherm en omdat je letterlijk maar enkele centimeters van het scherm verwijderd zit kan je de ruis die elke pixel heeft ook werkelijk zien. Dit zorgt toch wel voor een teleurstellende ervaring.

Maar als je er in slaagt om de slechte resolutie te vergeten dan neemt de Playstation VR je mee in de gamewereld want het slaagt er wel in om je brein te doen geloven wat je ziet echt is. Je gaat instinctief dingen ontwijken die op je af komen of naar zaken grijpen die je wilt vastnemen.

De Playstation VR brengt nog niet de volle virtual reality ervaring waar we allemaal zitten op te wachten maar het is zeker een stap in de juiste richting.

Bron:

https://www.youtube.com/watch?v=qi28_4HKVLE

https://www.youtube.com/watch?v=NiTJSaViuPc

Auteur: Tijl Clottemans