Wou je altijd al eens kunnen vliegen, over de wereld heersen, zijn bij wie en waar je maar wilt? Dit allemaal kan misschien binnenkort met simpelweg een hoofdband op te zetten als je gaat slapen. Klinkt een beetje zoals de sciencefiction film “Inception” maar toch is het minder fictie dan je denkt.

headband_shadow

Met deze hoofdband zou je het concept van lucid dreaming kunnen ervaren. Lucid dreaming wilt zeggen dat je tijdens dat je droomt weet dat je aan het dromen bent, zonder wakker te worden en hierdoor kan je dan je dromen controleren. Er zijn verschillende bedrijven bezig met de ontwikkeling van zo een band en ik zal hier 2 kort bespreken.

De eerste is de iBand+. Het idee van de iBand+ is begonnen in Amsterdam en richt zich niet enkel op het opvolgen van je slaappatroon, zoals de wearables die nu op de markt zijn, maar richt zich meer op de slaap zelf en op lucid dreams. Met behulp met geluid- en lichtpatronen (geluid via pillowspeakers en licht via LED’s in de band) helpt de band je om lucid dreams te ervaren. Normaal duurt het jaren om op jezelf de vaardigheid van lucid dreaming te verkrijgen door veel te oefenen en de band zal je dan helpen om sneller tot je doel te geraken.

img_3610_

De tweede is de LucidCatcher. Deze werkt een beetje anders, namelijk met censoren ipv met licht en geluid. Net zoals de iBand+ zal de band je slaappatroon opvolgen. Op het juiste moment zal de LucidCatcher via de censoren signalen naar je hersenen sturen waardoor je tijdens het dromen ervan bewust wordt dat je aan het dromen bent. Op dit moment kan je dan beginnen met je eigen wereld te creëren en doen wat je maar wilt.

Wil je meer weten over deze hoofdbanden of wil je eentje pre-orderen, kijk dan zeker eens op hun sites:

Hier is ter info nog een filmpje waar 2 mensen hun mening geven over de hoofdband.

Auteur: Bram Carlier