In 2015 stond de wereld op zijn kop wanneer Microsoft met de hololens aankwam. Microsoft hololens is een toegevoegde realiteitsbril die draait op windows 10. Het lijkt zeer hard op virtual reality maar werkt op een andere manier. De hololens zorgt voor een illusie in de omgeving waar je bent. Het beschikt over een camerasysteem die de breedte , lengte en diepte kan waarnemen. De hololens werkt a.d.h.v. 3 processoren : CPU , GPU en HCU (= holographic processing unit).

Om een goed beeld te kunnen geven over wat dit product allemaal te bieden heeft, raad ik aan om zeker de video te bekijken van E3 2015. Hier wordt een demo tentoongesteld waar enkelen met de hololens het bekende spel minecraft spelen.

Maar hier stopt het allesinds niet voor de hololens. Je kan namelijk nog heel wat andere zaken ermee doen. Je kan een product ontwerpen in een driedimensionaal omgeving , een conversatie houden met je collega’s en nog veel meer.

Dit product zal zeer revolutionair zijn eens het succesvol wordt uitgebracht. Tenslotte als ik heel eerlijk moet zijn, dan hoop ik dit meteen te kunnen bemachtigen eens het beschikbaar is voor de bevolking voor een redelijke prijs.

giphy

bronnen :  https://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_HoloLens

Auteur: Maziar Farhadipour