Dogstudio is een Belgisch middel groot digitaal agentschap gevestigd in Namen. Bovendien hebben ze al veel Awwwards in de wacht gesleept voor hun prachtige sites. Zo zijn ze al 15 keer tot site of the day, 1 keer tot site of the year en 2 keer tot site of de maand is gekroond. Hun visie dicteert dat er altijd plaats gemaakt moet worden voor slimme digitale strategieën en kwaliteits gedreven producten. Dat is dan ook de reden dat ze met hun bedrijf gestart zijn. Ze zijn dan ook helemaal niet bang om zich zelf uit te drukken en voor innovatie te zorgen op alle mogelijke manieren.

“UX is the macaroni under the cheese”

Bij Dogstudio steekt er steeds veel tijd in hun research en maken ze dus nooit “zomaar” of “omdat het mooi is” een design. Ze zijn heel customer journey gericht. En willen dus steeds hun design zo op de gebruiker afstellen dat deze op de beste mogelijke manier hun product beleeft.

“The same way you can’t build a house without foundations, we worked hard on the structure of the website, allowing it to be usable and result-oriented.”

Bark to work: Een van de vele geniale “wishcard games” die ze al gemaakt hebben.

1d391z

Kleur & typografie

Dogstudio houd hun kleurgebruik zeer sober en classy. Bovendien is de site zeer dynamisch en heeft hij een strak design. Typografisch gezien hebben ze het slim aangepakt wat contrast en leesbaarheid betreft.

Over het algemeen hebben ze zeer goed na gedacht over hun design de vormgeving van hun portfolio prachtig en volledig dynamisch. Het enige min punt dat ik lijk te vinden is de structuur van de portfolio op het hoofdmenu. Alles is inmiddels gecentreerd behalven die rechthoeken.

KIKK festival

Dogstudio heeft al met verschillende bekende bedrijven aan talrijke projecten gewerkt, waarvan het ons allom bekende KIKK festival. Ze maakten niet alleen vorig jaar de site, maar ook dit jaar en bovendien wonnen ze hiermee de prijs van September’s Site Of The Month bij de Awwwards.

Hellen Keller zij : “It’s a terrible thing to see and have no vision”.

Elk jaar organiseren Dogstudio, Superbe & KIKK’s Team samen het KIKK festival. Dit is een mix van technology, visuele kunst, muziek, architectuur, design en interactieve media. De organisatie hiervan is dan ook zeer uiteen lopend… Dus dat wilt zeggen dat ze ongeveer alles doen wat bij de organisatie van zo’n groot evenement komt kijken. Van de website tot de vlaggetjes & t-shirts en dit elk jaar opnieuw.

Hun website is een oase van inspiratie en zeker de moeite waard om eens te bekijken! Let ook zeker op hun huisstijl en hoe geniaal ze hun portfolio in elkaar gestoken hebben.

Tot slot voor de gene met grote ambities. Dogstudio zoekt steeds nieuw talent, dus kan je ze altijd eens je cv opsturen. You never know right?

http://www.dogstudio.be/

Author : Ellen Van Erps