Ik ga in dit artikel praten over een van mijn favoriete motion graphics designer. Hij werkt voor een groot streaming platform en maakt hier 3D animaties voor en nog veel meer. Laat me je voorstellen aan Matt Gravish.

Matt Gravish is een Motion Graphics Producer en ook een Video editor. Hij heeft voornamelijk werkervaring bij gamecompanies zoals gamespot , IGN  en nu werkt voor het bedrijf Twitch. Bij deze bedrijven stond hij in voor het creëren van graphic packages en branding voor nieuwe producten. Daarnaast werkte hij ook samen met een team om nieuwe video content te maken.

gif-compressed-2
Stukje uit zijn Twitchcon video samen gemaakt met Timothy J. Reynolds.

In veel van zijn laatste projecten heeft hij samengewerkt met Timothy J. Reynolds. Na wat brainstormen over het project, gaat Reynolds eerst aan de slag. Hij maakt namelijk alle 3D-modellen compleet. Gravish gaat hierop verder door deze modellen een RIG (=soort van skelet) te geven en ze dan te voorzien van de nodige animatie voor het filmpje.

screenshot_2
Werkproces RIG op een van de modellen.

Vaak is het sukkelen op een RIG voor de modellen nog niet erg genoeg en moet hij ook  expressies gaan bedenken. Met deze expressies gaat hij zichzelf later veel werk besparen. Een voorbeeld hiervan is een stukje uit zijn video van E3 over space invaders. Hiervoor heeft hij een schema opgemaakt, zodat zijn programma bij elke frame checkt of de kogel van het vliegtuig een vijandig vliegtuig raakt of niet. Als het een vijandig vliegtuig raakt, dan verwijdert dit programma die automatisch uit het beeld en laat het willekeurige particles verschijnen op de laatste locatie.

screen_shot_2016-01-20_at_12-59-17_pm_904
Expressie schema van zijn E3 video.

Bovendien heeft Matt ook zijn eigen script geschreven voor Adobe After Effects waarmee je al je layers gemakkelijk het startpunt van kan aanpassen. Dit script is gratis en kan je terug vinden op zijn site. Zo kan je het eenvoudig downloaden en installeren om aan de slag te gaan.

In dit soort werk draait het vaak ook om verschillende dingen uit te testen en durven te experimenteren. De resultaten hiervan deelt Matt daarna regelmatig op zijn Dribbble pagina.

ball_loop_2
Back to basic GIF van zijn dribbble pagina

 

meter_maid
Teaser Twitchcon video van zijn dribbble pagina

Het werk van Matt inspireert mij enorm. Ik vind het boeiend om te zien wat hij allemaal kan maken en wat hij al heeft bereikt door veel uit te proberen bij het animeren en moddelen. Ik kijk graag naar de dingen die hij maakt en hoop nog veel te zien te krijgen van zijn werk.

Hij heeft zijn eigen leuke en zeer simpele site!

Volg hem zeker op Dribbble!

En bekijk zijn laatste video op vimeo !

 

Auteur: Casper Coomans