De website van Brussel…een online platform dat onze kapitaal moet vertegenwoordigen. Ik heb het bezocht en zal u vertellen wat er aan de hand is.

brussel

AIDA

Laten we dit website eerst analyseren aan de hand van het AIDA-model.

A(ttention): Hier komt de aandacht een beetje overall op de website. Er is geen beginpunt of eindpunt op te merken. Alles zit door elkaar.

I(nterest): De gebruiker van de website zal zijn interesses moeilijk terug vinden, er zijn te veel links en onnodige tekst verspreid over de hele pagina.

brussel2

D(esire): Eens de gebruiker zijn interesses heeft gevonden, zal deze worden gebracht op een kort tekst met daarin andere links. De gebruiker zal dus weer meerdere keer moeten klikken om tot zijn einddoel te geraken.

A(ction): De website zit ingewikkeld in elkaar en de gebruiker zal amper geraken tot het action gedeelte. Meerdere gebruikers zullen het opgeven door een tekort aan structuur en duidelijkheid.

Verbeterpunten

Er zijn wat verbeterpunten mogelijk voor dit website. Minder tekst, meer sleutelwoorden zouden heel wat duidelijker maken voor iemand die zich wens terug te vinden op dit website. Ook de hiërachie van de informatie staat door elkaar gegooid, onnodige informatie en links. Ze kunnen ook wat plaat gebruiken, de website neemt op computerscreen amper 50% van de breedte waardoor hun informatie door elkaar wordt geplaatst op weinig plaats, wat dus zorgt voor verwarring. Er zijn ook te veel menu’s, ze moeten zich aanhouden aan 1 hoofdmenu en verticale menu’s vermijden vooral op zo’n klein breedte. Ten laatste stoort de typografie op mate van grootte en design. Er zijn natuurlijk nog andere verbeterpunten dat ik niet heb vermeld.

Pluspunten

Er zijn daarbij ook wat pluspunten. De website is responsive voor mobile en bevat een zoekfunctie wat de gebruiker toch wat makkelijker maakt om zaken terug te vinden. Ze hebben ook een klein onderdeel “u bent hier” om de gebruiker te situeren op de website. Ten laatste bestaat de website in 3 verschillende talen wat toch belangrijk is om te onderlijnen en het staat ook duidelijk in de header.

brussel3

Conclusie

Misschien kan Erasmus volgend jaar of in een nabije toekomst de website van Brussel innoveren. De website bevat namelijk veel designtechnieken dan hedendaags niet meer aanvaardbaar zijn. Volgens mij is het nodig om een flat design te gebruiken voor de website van brussel met duidelijk woordkeuze en zowel icons als foto’s.

Als u de website zelf wenst te bezoeken, klik hier.

Auteur: Sebastien Bacs