Na wat online te browsen op het youtube-kanaal van Random Frank P kwam ik terecht op zijn zogenaamde tech-tips. Als technologie fanaat begon ik deze video’s een voor een door te nemen en zo kwam ik op de RocketBook Wave. Een tech-stunt die begonnen is als een kickstarter project en nu ook effectief online te kopen is.

Smart notebooks: wat is het?

De RocketBook Wave valt onder de categorie bij de zogenaamde ‘smart notebooks’. Zelf had ik hier nog nooit van gehoord, maar dit zijn dus een soort van notitieboekjes die het delen van getekende sketches en notities heel erg handig maakt door middel van zelf uitgedachte, originele manieren.

De RocketBook Wave

rocketbook-wave_1-970x647-c

De RocketBook wave is eigenlijk een simpele notebook met ordinaire papieren bladzijden, geen extra magie komt er aan te pas. Maar, wanneer we een kijkje nemen onderaan de bladzijden zie je een serie van 7 symbooltjes. Deze symbooltjes kan je via de gratis applicatie linken aan online opslag-platformen als google-drive of evernote.

 

Wanneer ik dan bijvoorbeeld het eerste icoontje link met de map ‘sketches’ in mijn google-drive, kan ik hier bestanden naartoe sturen door dit symbooltje aan te vinken. Wanneer je de pagina uit je notepad dan scant met de applicatie, zal in een seconde tijd de hele pagina worden opgenomen in de toegewezen map.

Maar is dit de enige magie?

Is dit de enige magie die er aan te pas komt? Het antwoord op deze vraag is: neen. Stel: je RocketBook Wave is helemaal volgeschreven. Wat nu? Een nieuwe kopen? Dit is helemaal niet nodig! Je kan hem gewoon gedurende 30 seconden in je microgolf deponeren en hij is weer zo goed als nieuw! Veel gebruikers zag ik hier wat cynisch tegenover staan, maar na de nodige test-videos online te hebben bekeken kan ik wel zeggen dat dit boek ook effectief doet wat het zegt dat het doet.

Pros & cons

Na wat browsen ben ik met het volgend lijstje van positieve en negatieve punten voor de dag gekomen:

Pros:

  • Tot wel vijf maal herbruikbaar
  • Gemakkelijk delen van notities
  • Snel opslagen van notities
  • prijs (27 dollar op Amazon)

Cons:

  • Tot nu toe kan je maar 1 pagina per pdf document opslagen wat een beetje onpraktisch is

Besluit

Al bij al kunnen we dus wel besluiten dat dit een goede aankoop is. Voor de algehele prijs van 27 dollar heb je een smart-notebook die het delen van notities een fluitje van een cent maakt en die je tot 5 keer kan hergebruiken. Indien je je zelf graag een rocketbook wave zou willen aanschaffen, neem dan zeker hier eens een kijkje.

 

Auteur: Arno Roelandts