Na wat video’s te bekijken op YouTube kwam ik terecht bij een promotiefilmpje van een knopje genaamd Flic.
Flic is, zoals men zegt op de website, het slimste knopje ter wereld.
Maar waarvoor dient dit kleine knopje en wat zijn de voor-en nadelen? Wel er zijn 3 onderverdelingen: smartphone, smarthome & smartlife.

flic

Smartphone

Als je gebruik wilt maken van Flic moet je om te beginnen de app downloaden.
Via deze app kun je gemakkelijk instellen wat jouw knopje exact moet doen. Er zijn drie triggers: klikken, dubbelklikken of ingedrukt houden. Voor elk van deze acties kan je dus een bepaalde functionaliteit instellen. Je kan bijvoorbeeld muziek laten afspelen, je smartphone terugvinden, je wekker snoozen, … Deze functionaliteit kan je later ook altijd wijzigen via de applicatie.

Smarthome

Je kan gebruik maken van Flic om bepaalde acties uit te voeren in je huis. Hiervoor moet je wel best aangepaste lichten, geluidsystemen, … hebben.
Wanneer je bijvoorbeeld het draadloos HiFi systeem Sonos hebt, kun je deze vanop afstand besturen met Flic. Hetzelfde is mogelijk bij lampen van LIFX.

Smartlife

Flic kan ook gebruikt worden als assistent, waar je ook bent. Voor bijvoorbeeld het beheren van je IFTTT acties, Spotify acties uit te voeren en je kan het ook gebruiken als je tijdens het lopen gebruik maakt van Runkeeper.

Voordelen

  • Een zeer handige functie van Flic is dat je het kan gebruiken om je GPS locatie door te sturen naar een bepaalde vriend of een bepaald familielid wanneer je denkt in gevaar te zijn. Met één druk op de knop word je locatie dan doorgestuurd.
  • Je kan Flic gebruiken op de manier die jij wil. Het is een klein handig knopje waarmee je 3 verschillende acties kan uitvoeren.
  • De batterij van het knopje kan tot 5 jaar meegaan.

Nadelen

  • De prijs. Voor één knopje betaal je $34.00. Koop je een multipack met 4 knopjes dan betaal je  $99.00. En dit is volgens mij veel te duur.
  • Nog niet heel veel acties mogelijk.

Ben je geïnteresseerd in Flic of zou je Flic graag in huis halen?
Check hun website voor meer informatie of bekijk het promotiefilmpje hier.

Auteur: Mégane Marchal