Nintendo heeft zijn nieuwe console, de Nintendo Switch, uitgebracht. Het is een tablet zoals de NVIDIA Shield met controllers aan beide zijden die losgekoppeld kunnen worden. De tablet kan in zijn houder worden geschoven om te verbinden aan de televisie. In de houder zit geen extra hardware, enkel voeding en koeling zodat de gloednieuwe NVIDIA Tegra-gpu aan een hogere snelheid kan werken. Dit zorgt voor een mooier beeld met een hogere resolutie. 

nintendoswitch_hardware-0-0

De Nintendo Switch is een combinatie van een handheld console en een game console voor thuis. Specificaties zijn nog niet bekend, maar NVIDIA maakt wel bekend dat er een van hun nieuwe Tegra-gpu’s gebruikt wordt. Deze Tegra-gpu is een mobiele versie op basis van de nieuwe Pascal generatie (dit zijn high-end gpu’s voor computer gaming).

De controller kan gebruikt worden als één geheel (zie afbeelding hierboven) wanneer je het gebruikt als game console. Als je er een handheld console wilt van maken schuif je als het ware de tablet tussen de twee losse controller-stukken. Voor de liefhebbers is er ook een pro-controller verkrijgbaar, wat meer lijkt op een klassieke XBox-controller.

nintendoswitch_hardware2-0

Aangekondigde spelletjes dat je zal kunnen spelen op de nieuwe console zijn: Mario Kart, The Elder Scrolls V: Skyrim en een nieuw Legend of Zelda spel.

Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in deze nieuwe technologie. Vooral het switchen van game console naar handheld is speciaal. Enkel vraag ik mij af of een mobiele gpu krachtig genoeg zal zijn om te concurreren met de XBox one en Playstation 4.  Ook ben ik benieuwd naar welke spellen er aangekondigd zullen worden. Het feit dat Skyrim erop gespeeld kan worden kan hinten naar andere pc games die gespeeld kunnen worden op de switch.

Je kan meer informatie terug vinden op de officiële website en op de blogpost van NVIDIA.

Auteur: Kelly Tordeur