kodak-ektra-header

Bron afbeelding

Het bedrijf Kodak, gekend van de camera’s, heeft een nieuwe smartphone geïntroduceerd. Het toestel krijgt de naam Kodak Ektra en verwijst naar de in 1941 uitgebrachte Kodak Ektra camera. De Kodak Ektra is een smartphone met de looks van een compactcamera. Hij bevat een 21-megapixel achtercamera én draait op het ondertussen één jaar oude Android Marshmallow. 

De Kodak Ektra kan wel eens het nieuwe hebbedingetje worden van elke fotograaf, Instagrammer of Snapchatter, m.a.w elke Multec student. De smartphone bevat de Sony IMX230-sensor, dit is een 21-megapixelsensor gebruikt in telefoons als de Sony Xperia Z3+ en de Motorola Moto X uit 2015.

De selfie liefhebbers worden ook niet in de steek gelaten, de voorcamera beschikt over een sensor van maar liefst 13-megapixel. Dit is meer dan de achtercamera van de Samsung Galaxy S7.

 

kodak-ektra-smartphone

Bron afbeelding

 

Waarom de Kodak Ektra?

Het toestel bevat een Helio X-20 Decacore processor, 3Gb RAM en een 3,000-mAh batterij. Wat betreft het geheugen krijg je standaard 32Gb opslagruimte. Deze kan uitgebreid worden via een micro SD kaart.

Naast het toestel heeft Kodak ook een applicatie ontwikkeld die helpt bij het maken van 4k-video en bij het toevoegen van filters aan foto’s.

 

Minpuntjes?

Aan het eind van dit jaar moet de Kodak Ektra smartphone in Europa verkrijgbaar zijn. De adviesprijs van het toestel bedraagt zo’n 500 euro. Wanneer het toestel in de rest van de wereld verkrijgbaar gaat zijn, is nog niet duidelijk.

Het toestel bevat goede hardware, maar deze is niet van de allerhoogste kwaliteit. Misschien is de vraagprijs van 500 euro net iets te hoog.

 

Hands-on

 

 

Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Kodak.

Auteur: Niels Wouters