Wat is steampunk?

Om beter te begrijpen wat steampunk is moet u zich een specifieke vraag stellen.

Wat als de mens zonder elektriciteit zou leven?

De mens zou dan leven aan de hand van een andere energiebron, namelijk stoom! Mensen hebben daarvan een aparte stijl gemaakt, u kunt dit vooral terugvinden op verklede mensen op conventies. Dit is dus een science-fiction stijl dat zijn charme heeft!steampunk1

Afbeelding van dit website

Hoe is steampunk onstaan?

De stijl heeft zich doorheen de jaren ontwikkeld op basis van novels van Scientific romanciers (vb. Jules VerneAlbert Robida…), ze schreven over toekomstige luchttransportmiddelen. Daaruit heeft men dan verschillende fictieve machines bedacht dat uit vooral stoom en radertjes zouden gemaakt worden.

De naam ‘steampunk’ was laat in de jaren ’80 door K. W. Jeter (science fiction auteur) gekozen. Om dit soort science-fiction stijl te benoemen.

Waarom steampunk?

Steampunk komt onder verschillende vormen voor zowel robotisch als artistisch voor. Hier hebt u bijvoorbeeld een robotische spin gemaakt door Daniel Proulx. Dat ook veel andere steampunk juwelen heeft ontworpen.steampunk2.jpg

Dit komt dus ook soms voor in design en komt onder zeer creatieve vormen voor, daarom heb ik voor dit onderwerp gekozen. Kleuren die vaak opkomen bij steampunk zijn lichtgeel en bruin met daarbij radertjes om het mechanische gedeelte te nuanceren. Dit is voor mij een sterke inspiratiebron.

steampunk3

Afbeelding genomen van Pinterest

Hier vindt u meer over Steampunk

Auteur: Sebastien Bacs