Tijden evolueren. Tijden evolueren snel.

Ongeveer 10 jaar geleden werd de eerste iPhone voorgesteld. Ik hoor jullie nu denken, “Is dit nog maar 10 jaar?”. Inderdaad, de wereld staat niet stil, en de digitale wereld al helemaal niet.

057323913084762a3afa3a03c45f77c5_originalBron: site

Vroeger, in science-fiction films zagen we de personages interageren met hologrammen, en dachten we dat dit puur science-fiction zou blijven. Nu in 2016 zijn ze volop bezig met dergelijke installaties te ontwikkelen. In dit fragment kan je zien hoe ver ze momenteel al staan. Laserstralen die een 3D object kunnen projecteren in de lucht. De objecten kunnen roteren of gewoonweg stilstaan. Volgens mij zal hier snel verandering in komen. In latere stadia zullen wij, de mens, hiermee kunnen interageren.

ironmanvirtualmonitorBron: site

Dit zal natuurlijk ook invloed hebben op hoe we onze designs creëren. Momenteel zijn die desktop, tablet en smartphone gericht. Indien we later via hologrammen zouden werken, zullen hier en daar aanpassingen nodig zijn. In tegenstelling tot bij smartphones en tablets zal bij een hologram de persoon zijn beide handen vrij hebben, dus meer vrijheid om bepaalde handelingen uit te voeren.

holovect-pitch-00_02_49_02-still017-1280x720Bron: site

Ook het oppervlak waar men kan mee interageren zal verschillend zijn. Nu zijn we gewoon om ons scherm aan te raken en een respons te krijgen van ons toestel. Bij hologrammen zullen we “klikken” in de lucht. Dit klinkt misschien vreemd, maar het kan werkelijkheid worden.

Staan we aan het begin van een nieuw tijdperk? Zal deze technologie snel evolueren? Maakt deze technologie überhaupt kans om te overleven? Dit zijn allemaal vragen om zeker eens over na te denken.

Ben je overtuigd en wil je direct een Holovect aanschaffen?
Ga dan direct naar hun kickstarter pagina!

Als extraatje nog een artikel over de Holovect op Verge.

Auteur: Sam Goeman