Over de Echo Dot 2

Sinds vandaag, 20 oktober 2016, is de Amazon Echo Dot 2 officieel te koop in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Het toestel is te koop voor een schappelijke 50$ (€45), maar zal jammer genoeg niet te koop worden aangeboden in de BENELUX.

De Echo Dot is een klein toestelletje van Amazon. Het is bedoelt om je dagelijkse leven heel wat makkelijker te maken. Je kan één of meerdere Echo Dot’s aanschaffen en verspreiden over je hele huis. Deze toestellen zijn als het ware je virtuele assistent. Je kan aan Alexia (naam van de virtuele assistent) allerlei dingen vragen. Zo kan je vragen stellen over het weer, over je kalender en nog tal van andere zaken.

 

This slideshow requires JavaScript.

Wat doet het?

Dit kleine apparaatje is ook rechtstreeks verbonden met populaire diensten. Zo kan je aan Alexia vragen om een Uber te bellen, om je wekkers te beheren, om een bluetooth speaker te koppelen, om online te shoppen, online eten bestellen, muziek afspelen en nog zoveel meer. Wanneer u beschikt over domotica, kan u zelfs vragen om het licht uit te doen of om de temperatuur van je woning opnieuw in te stellen. Persoonlijk vind ik dat het enkele features bevat van Siri (je virtuele Iphone/Ipad/Mac assistent). Het verschil is dat je Alexia bijvoorbeeld ook vragen kan stellen over films en muziek en tevens kan inschakelen om jouw online inkopen te doen. Op deze manier wordt je huishoudelijke leven heel wat simpeler.

 

 

Ik ben de Echo Dot tegengekomen in een artikel op The Verge. Dit artikel kan u terugvinden op: artikel verge. Ik heb dit artikel eruit gehaald omdat ik dit iets heel interactief vind. Dit soort zaken beginnen meer en meer op te komen. Dit is onze toekomst, hier moeten we als developers op inspelen. Het spijtige aan de zaak is wel dat dit niet gericht is naar onze regio. Het is vooral in Amerika dat er gebruik wordt gemaakt van home control systems. Ik denk niet dat er in Belgie/Nederland veel huizen gebruik maken van een centraal systeem waarmee het hele huis bediend kan worden. De Echo Dot biedt in deze gevallen geen meerwaarde.

Conclusie?

De Echo Dot 2 is een verbetering van de reeds bestaande Echo Dot 1. Deze versie was nooit echt te koop aangeboden op de markt en kostte het dubbele van de prijs! Hieraan kan ik vaststellen dat dit soort toestellen goedkoper én toegankelijker wordt. Mocht ik de kans krijgen, zou ik alvast een Echo Dot 2 reserveren, en u?

Wil je dit product bekijken op de Amazon webwinkel? Klik dan hier.

bronThe Verge

Auteur: Arno Stalpaert